UWAGA!
Nasza oferta skierowana jest wyłącznie do
OSÓB PEŁNOLETNICH!
POTWIERDZAM, jestem osobą pełnoletnią
MENU
 
735DD37E-1585-4BA8-8214-8128E6CE6424 Created with sketchtool.
Powrót do oferty
Montepiedra Reserva CARMENERE 2017
6FA1845F-16E0-4B30-A477-A928BB1BFE81 Created with sketchtool.
683BDB47-2D3C-4125-B8F0-CA054153E4B8 Created with sketchtool.
Apaltagua

Curico

Wino o pełnej i szlachetnej budowie. Głównie wyczuwalne są jeżyny, śliwki i  wiśnie.
Poza aromatami owocowymi wyraźnie zarysowuje się aromat czekolady, tytoniu i przypraw korzennych. Harmonijna budowa i długie zakończenie.



 
683BDB47-2D3C-4125-B8F0-CA054153E4B8 Created with sketchtool.
Apaltagua

Curico

Wino o pełnej i szlachetnej budowie. Głównie wyczuwalne są jeżyny, śliwki i  wiśnie.
Poza aromatami owocowymi wyraźnie zarysowuje się aromat czekolady, tytoniu i przypraw korzennych. Harmonijna budowa i długie zakończenie.



 
Szczep:
Carmenere 100%
Zawartośc alkoholu:
13,5% alc vol
Rodzaj wina:
Czerwone
Grupa:
Wina
Kraj pochodzenia:
Chile
Zawartość cukru:
Wytrawne
Pojemność butelki:
750ml
Aromaty wina:
49,00 PLN
dodano do koszyka
+
49,00 PLN
dodano do koszyka
+
Dodatkowy opis
Vineyards Our entire vineyard is carefully tended with affection and respect for the natural surroundings. The grapes in our Pacifico Sur Carmenere Reserva wine come from our own 60 hectare vineyard in Tricao in the Curico Valley. This area has extraordinary natural conditions that are perfect for the growth of wine grapes. Yields are approximately 9,000-10,000 kilograms per hectare.  Climate Curico Valley has a Mediterranean-style climate with cold, rainy winters and hot, dry summers. Marked temperature differences between day and night make ideal conditions for the growth and slow ripening of our grapes. Vinification Our grapes are harvested in April when they have reached optimal maturity. In order to extract color and aromas, the must is interfused with its skin for five to six days at low temperatures. The must is then fermented in stainless steel tanks for seven days with selected yeasts at temperatures between 28° and 30°C (82° to 86°F). In order to extract its fruity characteristics, the wine is left to macerate a second time for ten days. Afterwards, 50% of the wine is aged in French oak barrels for six to eight months. Finally, the wine is cellared in bottles for three to six months before it is launched on the market.  Notes from the winemaker Our Pacifico Sur Reseva Carmenere is red-violet in color, brilliant and vivid. The wine is characterized by ripe blackberries, tobacco and spices. It is elegant and floral, and maintains the classic characteristics of the Carmenere grape. This is a full bodied and concentrated wine with ripe tannins and a long, lingering finish.
735DD37E-1585-4BA8-8214-8128E6CE6424 Created with sketchtool.
Powrót do oferty
WINNICE i KOLEKCJE
Informujemy, że Administratorem Danych Osobowych (ADO) ujawnionych w niniejszym formularzu jest Alcantara ul. Oliwska 85, 80-542 Gdańsk Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu wysyłki Newslettera oraz przygotowania Twoich zamówień i nie będą udostępniane innym odbiorcom ani do państw trzecich. Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (prawnie uzasadniony interes tj. marketing bezpośredni produktów i usług własnych). Dane osobowe mogą być przetwarzane do czasu wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania. W związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Tobie prawo dostępu do treści danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
W przypadku uznania, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).
Podanie danych osobowych jest warunkiem wysyłki Newslettera i złożenia zamówienia.

 

Zamknij